Gyakran ismételt kérdések


MEGRENDELÉS

Termékeink magyarországi raktárunkból érkeznek hozzád, így a kiszállítás általában 2-3 munkanap.


Kiszállítás esetén lehetőséged van utánvétes és bankkártyás fizetésre a SimplePay rendszerén keresztül. Amennyiben személyes átvétellel rendeltél, úgy üzletünkben bankkártyával és készpénzzel is fizethetsz.


Annak ellenére, hogy minden alkalommal vásárlóink elégedettsége a cél, mi is emberek vagyunk, így előfordulhat, hogy hibázunk. Ebben az esetben vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, emailben vagy akár Facebook Messengeren és segítünk!


Ha valamilyen okból kifolyólag nem vagy megelégedve a megvásárolt termékkel és rendeltetésszerűen használtad azt, úgy lehetőséged van rá, hogy élj a saját márkás termékeinkhez nyújtott teljes körű garanciával. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint felvenni velünk a kapcsolatot telefonon, emailben vagy akár Facebook Messengeren és segítünk!


LED

Általában nem, termékeink nagy része átalakítás nélkül, könnyedén használható a gyári izzó helyén.


A LED-ek átlagos élettartama 5000 óra, szemben a halogén 400 órás élettartamával, de sok tényező befolyásolja, pl. autója villamossági rendszerének és generátorának állapota, környezeti tényezők. Rendszámtábla LED világításnál ügyeljen a légmentes összeszerelésre, a nedvesség és pára jelentősen rövidíti az világítás élettartamát csakúgy, mint egy jelentős feszültség ingadozással rendelkező generátor!


Az élettartam mellett, a LED-nek több előnye is van. Önt is jobban fogják látni és Ön is jobban fog látni! Nincs többé az autóban sötétben tapogatózás! A LED égők fogyasztása töredéke a hagyományos izzókénak, továbbá kíméli autója akkumulátorát és generátorát. Jégfehér színű LED égő vásárlásával egyedi, modern külsőt kölcsönözhet autójának, vagy színes LED égővel feldobhatja a belsőterét.


Az újabb és/vagy felső kategóriás autók számítógépe hibának érzékelheti a Xenon, vagy LED égőt (például helyzetjelző esetén) ezért ilyen esetben CANBUS terméket kell választani, ami kompatibilis az autóval. CANBUS LED világítás használata nem ajánlott a nem Canbus-os autók esetén! Ha nem biztos benne,  milyen terméket válasszon, keressen minket telefonon, emailben, vagy akár írjon nekünk itt a chatben!


A lumen a fényáramot - magyarul leginkább a fényerőt - jelöli. Ez a mértékegység a leginkább alkalmas két fényforrás összehasonlítására. Ahhoz, hogy tényleg jól lehessen őket összehasonlítani, szükséges a két fényforrás szórásszöge is, hiszen egészen más a fénye egy 40 W-os körteizzónak és egy 35 W-os halogén szpotnak közel azonos fényáram mellett is.


XENON

A hagyományos halogén égőkben a fényt egy izzószál hozza létre. A HID lámpákban a fény egy elektromos ív által jön létre, melynek sokkal nagyobb a fényereje és a színhőmérséklete.


Nem szükséges kicserélni a fényszórót, csupán a xenon égőt kell a hagyományos halogén izzó helyére szerelni és az elektronikát elhelyezni a motortérben, majd megfelelően csatlakoztatni az autó elektromos rendszeréhez.


Ha a járműben halogén izzó van, akkor ez valószínűleg teljesen szabványos, tehát kompatibilis az általunk forgalmazott, ugyancsak hasonló szabványú xenon égőkkel, így bármilyen nehézség nélkül beszerelhető a megfelelő elektronikával együtt.


A hagyományos halogén izzó 55 wattjával szemben a xenon égő csupán 35 wattot vesz fel, így a hőmérséklete is alacsonyabb, mint a halogén izzónak, ezért semmiféle károsodást nem okoz.
(Ellentétben a megnövelt teljesítményű 80-100W-os halogén izzókkal, melyek sok hátrányuk mellett a xenon égő fényerejének csupán töredékét teljesítik.)


A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér Xenon 4300K, a jégkék 6000K. Ahogy növekszik a Kelvin szám, úgy kékül az égő fénye.


Nem. A legerősebb fénye a 4300K-es égőknek van, ettől felfelé haladva az égők fényereje csökken.


Amennyiben megfelelően lett beszerelve az égő és helyes a fényszóróbeállítás, úgy nem vakít.


Nem. Mivel körülbelül 60%-kal kevesebb energiát fogyaszt mint a halogén izzó, ezért jóval tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének veszélye nélkül.


A xenon égő élettartama a halogén izzóénak többszöröse. A gyártó 2000 üzemórát ígér (átlagosan 50 000 Km futásteljesítmény), míg egy átlagos halogén izzó élettartama 400 üzemóra.


Körülbelül 5 másodperc után a teljes fényerõ 90%-a áll rendelkezésre, körülbelül egy perc után eléri teljes fényerejét.


A bekapcsolás után az égő kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig bocsát ki erősen kék fényt. Néhány másodperc után ezek elpárolognak és az izzó fénye kifehéredik.


A megfelelõ foglalatú xenon égőt, az elektronikát, rögzítőelemeket, kábeleket, csavarokat, beszerelési útmutatót, garanciajegyet. Mindent, ami a beszereléshez és átalakításhoz szükséges.


A beszerelés az égő cseréjét jelenti, valamint a gyújtóelektronika elhelyezését a motortérben. Különleges szaktudást nem igényel, de némi gyakorlatot igen.

Mindenképpen javasoljuk a hozzáértővel, autóvillamossági szakemberrel történő installálást! A beszerelés semmiféle visszafordíthatatlan beavatkozást nem okoz.


Autótípustól függően egy-másfél órát, melyet ha nálunk vesz igénybe, akkor meghívjuk egy kávéra vagy üdítőre.


Az izzók és égők cseréjét elvégezzük Önnek, vagy bármely autóvillamossági műhely, vagy márkaszervíz elvégezheti. A garancia természetesen a beszerelésre is vonatkozik, amennyiben nálunk vagy az általunk ajánlott szervízben végezteti el a beszerelést.


Tekintettel a magyarországi szabályozatlan háttérre, ajánljuk, hogy a jármű műszaki vizsgára történő felkészítése során cseréljék vissza halogén izzóra a xenont és a LED égőt. Természetesen ehhez sem kiszerelni nem kell az elektronikákat, sem átalakítani nem kell semmit, csupán néhány percet vesz igénybe az izzók cseréje, melyet kérésre elvégzünk.


Az eredeti halogén izzó néhány perc alatt visszahelyezhető.


Természetesen igen, ha megegyezik a foglalat.


A magas árú prémium (növelt fénykibocsájtású, csökkentett élettartamú) halogének is csak töredékét teljesítik a LED és xenon égőknek.

Ha néhány év alatt jópár prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet világítására, mint egy Led vagy xenon égővel, mely mindenképp magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind megjelenésben.


Mint minden elektronikai termékben a készülék élettartamát, minőségét a beépített alkatrészek határozzák meg. Ahogy egy TV készüléknél, úgy egy xenon szettnél is különböznek a beépített alkatrészek.

Az általunk forgalmazott termékek mind kiváló minőségűek melyek prémium alkatrészekből, csatlakozókból épülnek fel.


Működési szempontból nincs különbség. Zsúfolt motortér esetén a két különálló egységet tartalmazó készlet kisebb mérete miatt könnyebben beépíthető, valamint a garancia lejárta után esetleges hiba esetén nem kell az egész elektronikát cserélni.


Ha a távolsági fényt is xenonra szeretné váltani, két szettre van szükség. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mivel a xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét


Igen, ugyanúgy, mint a tompított vagy távolsági fényszóróba.


Nem. Legtöbb esetben a felvett 35W elegendő az 55W helyett, de ha nem, kiegészítő egységet tudunk biztosítani.


Valóban rengeteg külföldi oldalon megtalálhatóak a hasonló termékek, amelyek a feltöltött kép alapján úgyanúgy néznek ki. Azonban az olcsóbb ár, szinte mindig gyengébb minőséget, rövidebb éllettartamot jelent és a legtöbb esetben hibát jeleznek a kocsiban. Ilyenkor kezdődnek a garanciális problémák (amennyiben vállalnak rá garanciát), melyet nálunk megspóról, mert amennyiben bármilyen rendellenességet észlel, helyben tudunk segíteni. Így a garanciát Ön közvetlenül nálunk tudja érvényesíteni.