Gyakran ismételt kérdések

 

 

1., Jár-e valamilyen átalakítással a LED égő használata az autóban?

Általában nem, termékeink nagy része, átalakítás nélkül könnyedén használható a gyári izzó helyén.

2., Mennyi a LED égő élettartama?

A halogén izzókhoz képest hosszú, de sok mindentől függ! Befolyásolja autója villamossági rendszerének és generátorának állapota, környezeti tényezők. Ha ideálisak a körülmények évekig bírják általános használat mellett. Rendszámtábla LED világításnál ügyeljen a légmentes összeszerelésre, a nedvesség és pára jelentősen rövidíti az világítás élettartamát csakúgy, mint egy jelentős feszültség ingadozással rendelkező generátor!

3., Milyen előnye van ha LED világítást használok az autómban?

Önt is jobban fogják látni és Ön is jobban fog látni! Nincs többé az autóban sötétben tapogatózás! A LED égők fogyasztása töredéke a hagyományos izzókénál, kíméli az autója akkumulátorát és generátorát. Jégfehér színű LED égő vásárlásával pedig egyedi, modern külsőt kölcsönözhet autójának, vagy színes Led égővel feldobhatja belsőjét.

4., Mi az a CANBUS jelölés a terméklapon?

Az újabb és/vagy felső kategóriás autók számítógépe hibának érzékelheti a Xenon, vagy LED égőt (például helyzetjelző esetén) ezért ilyen esetben CANBUS terméket kell választani, ami kompatibilis az autónkkal. CANBUS LED világítás használata nem ajánlott a nem Canbus-os autók esetén! Ha nem biztos benne,  segítünk Önnek dönteni!

5., Mi az a lumen érték?

A lumen a fényáramot - magyarul leginkább a fényerőt - jelöli, mely mértékegység a leginkább alkalmas két fényforrás összehasonlítására. Ahhoz, hogy tényleg jól lehessen őket összehasonlítani, szükséges a két fényforrás szórásszöge is, hiszen egészen más a fénye egy 40 W-os körteizzónak és egy 35 W-os halogén szpotnak közel azonos fényáram mellett.

6., Mi a különbség a hagyományos halogén és a xenonlámpák (HID) között?

A hagyományos halogén égőkben a fényt egy izzószál hozza létre. A HID lámpákban a fényt egy elektromos ív hozza létre, melynek sokkal nagyobb a fényereje és a színhőmérséklete.

7., Hogyan működik a xenon égő?

A hatalmas fényáramot egy elektromos ív adja a xenongázzal és egyéb fémsókkal töltött kvarcüveg gömbben. A xenon égőben nincs izzószál.

8., Az egész fényszórót ki kell cserélni, ha xenonlámpát szeretnék?

Nem szükséges kicserélni a fényszórót, csupán a xenon égőt kell a hagyományos halogén izzó helyére szerelni és az elektronikát elhelyezni a motortérben, majd megfelelően csatlakoztatni az autó elektromos rendszeréhez.

9., Bármilyen gépkocsiba, motorkerékpárba beszerelhető utólagosan a xenonlámpa?

Ha a járműben halogén izzó van, akkor ez valószínűleg teljesen szabványos, tehát kompatibilis az általunk forgalmazott, ugyancsak hasonló szabványú xenon égővel, így bármilyen nehézség nélkül beszerelhető a megfelelő elektronikával együtt.

10., Nem károsítja a lámpatestet vagy a foncsort a xenonlámpa működés közben?

A hagyományos halogén izzó 55 wattjával szemben a xenon égő csupán 35 wattot vesz fel, így a hőmérséklete is alacsonyabb, mint a halogén izzónak, ezért semmiféle károsodást nem okoz.

(Ellentétben a megnövelt teljesítményű 80-100W-os halogén izzókkal, melyek sok hátrányuk mellett a xenon égő fényerejének csupán töredékét teljesítik.)

11., Mit jelent a Kelvin szám?

A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér Xenon 4300K, a jégkék 6000K. Ahogy növekszik a Kelvin szám, úgy kékül az égő fénye.

12., Erősebb a nagyobb Kelvin számú égő?

Nem. A legerősebb fénye a 4300K-es égőknek van, ettől felfelé haladva az égők fényereje csökken.

13., Melyikkel látok a legjobban?

A 4300K-es égővel, mivel ez áll legközelebb a napfény színéhez, így az emberi szem ebben a tartományban a leg érzékenyebb.

14., Milyen égő ajánlott?

Mi a 4300K-es égőt ajánljuk, valamint a jégkék 6000K-est. Ettől magasabb Kelvinszámú égőt is beszerzünk rendelésre, de biztonsági szempontból maximum 6000K-es égőt ajánlunk.

15., Miért nem jó a magasabb Kelvinszámú égő?

A magasabb kelvinszámú égő színhőmérséklete torzítja a színérzékelést, valamint az emberi szem nem elég érzékeny ezen a tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jelentősen elnyeli az erős kék fényt.

16., Nem vakítja el a szembejövőt?

Helyes fényszóróbeállításnál nem vakít.

17., Nem meríti le az akkumulátort, ha álló motornál bekapcsolva hagyjuk a xenonlámpát?

Nem. Mivel körülbelül 60%-kal kevesebb energiát fogyaszt mint a halogén izzó, ezért jóval tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének veszélye nélkül.

18., Nem ég ki hamar az égõ?

A xenon égő élettartama a halogén izzóénak többszöröse. A gyártó 2000 üzemórát ígér (átlagosan 50 000 Km futásteljesítmény), míg egy átlagos halogén izzó élettartama 400 üzemóra.

19., Milyen hamar éri el a xenonlámpa maximális fényerejét?

Körülbelül 5 másodperc után a teljes fényerõ 90%-a áll rendelkezésre, körülbelül egy perc után eléri teljes fényerejét.

20., Milyen feszültséggel működik a xenon égő?

Az elektronika a begyújtásnál körülbelül 25.000 V feszültséget hoz létre, majd az áramerősséget csökkentve körülbelül 85V körül stabilizálja azt.

21., Miért kék bekapcsoláskor a xenon fénye?

A bekapcsolás után az égő kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig bocsájt ki erősen kék fényt. Néhány másodperc után ezek elpárolognak és az izzó fénye kifehéredik.

22., Mit tartalmaz a készlet?

A megfelelõ foglalatú xenon égőt, az elektronikát, rögztőelemeket, kábeleket, csavarokat, beszerelési útmutatót, garanciajegyet. Mindent, ami a beszereléshez és átalakításhoz szükséges.

23., Bonyolult művelet a xenon szett beszerelés?

A beszerelés az égő cseréjét jelenti, valamint a gyújtóelektronika elhelyezését a motortérben. Különleges szaktudást nem igényel, de némi gyakorlatot igen.

Mindenképpen javasoljuk a hozzáértővel, autóvillamossági szakemberrel történő installálást! A beszerelés semmiféle visszafordíthatatlan beavatkozást nem okoz.

24., Mennyi idõt vesz igénybe a beszerelés?

Autótípustól függően egy-másfél órát, melyet ha nálunk vesz igénybe, akkor meghívjuk egy kávéra vagy üdítőre.

25., Hol végzik el a az izzók és égők cseréjét?

Az izzók és égők cseréjét elvégezzük Önnek, vagy bármely autóvillamossági műhely, vagy márkaszervíz elvégezheti. A garancia természetesen a beszerelésre is vonatkozik, amennyiben nálunk vagy az általunk ajánlott szervízben végezteti el a beszerelést.

26., A vizsgán elfogadják az átalakított lámpát?

Tekintettel a magyarországi szabályozatlan háttérre, ajánljuk, hogy a jármű műszaki vizsgára történő felkészítése során cseréljék vissza halogén izzóra a xenont és a LED égőt. Természetesen ehhez sem kiszerelni nem kell az elektronikákat, sem átalakítani nem kell semmit, csupán néhány percet vesz igénybe az izzók cseréje, melyet kérésre elvégzünk.

27., Visszafordítható az átalakítás?

Az eredeti halogén izzó néhány perc alatt visszahelyezhető.

28., Áttehetem a xenon szettet a következő autómba?

Természetesen igen, ha megegyezik a foglalat.

29., Miért különbözőek a LED és xenon szettek árai?

Mint akár a szórakoztató elektronikában,a világítástechnikában is különböző megoldások fordulnak elő. Ha Ön maximális élettartamot, fényerőt, megbízhatóságot szeretne, válassza a legfejlettebb technikával készült általunk forgalmazott terméket.

Gondoljon nyugalmára, kényelmére, biztonságára , megbízhatósága és garanciája által a pénztárcájára!

30., Nem elég a "prémium" halogén?

A magas árú prémium (növelt fénykibocsájtású, csökkentett élettartamú) halogének is csak töredékét teljesítik a LED és xenon égőknek.
Ha néhány év alatt jópár prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet világítására, mint egy Led vagy xenon égővel, mely mindenképp magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind megjelenésben.

31., Xenon izzó néhány ezer forintért - Igaz lehet?

A xenon feliratú izzószálas izzók csupán halogén és xenon gázt tartalmaznak. Fényük minimálisan, nem észrevehetően erősebb a csak halogén gázt tartalmazó izzókénál.

A valódi xenon égő arról kapta nevét, hogy leginkább xenon gázt tartalmaz, de emellett számtalan fémhalogént, nemesfémet és egyéb ritka és mesterségesen előállított anyagot - izzószálat azonban nem! A valódi xenon égő fénykibocsájtó tere "üres"! Ezért rendelkezik magas rázkódás, ütés és hő ellenállással.

A xenonizzóként megnevezett izzószálas halogén izzók kékre festésével érik el a fehérebb fényt, ami így azonban fényrő-csökkenést okoz. A valódi xenon égő természetesen semmilyen színezést nem tartalmaz.

32., Lehet Bi-xenon fényszóróm?

Ha Önnek H4 foglalatú halogén izzója van, tökéletes megoldást találhat a valódi bi-xenon átalakításra.

33., Mi a különbség az olcsóbb és a drágább xenon szettek között?

Mint minden elektronikai termékben a készülék élettartamát, minőségét a beépített alkatrészek határozzák meg. Ahogy egy TV készüléknél, úgy egy xenon szettnél is különböznek a beépített alkatrészek.

Az általunk forgalmazott termékek mind kiváló minőségűek melyek prémium alkatrészekből, csatlakozókból épülnek fel.

34., Mi a különbség az egybeépített/integrált gyújtó egységet tartalmazó szettek, és a különálló gyújtóegységet tartalmazó készletek között?

Működési szempontból nincs különbség. Zsúfolt motortér esetén a két különálló egységet tartalmazó készlet kisebb mérete miatt könnyebben beépíthető, valamint a garancia lejárta után esetleges hiba esetén nem kell az egész elektronikát cserélni.

35., Külön izzóval van megoldva a távolsági és tompított világításom. Megoldható a bi-xenon rendszer?

Ha a távolsági fényt is xenonra szeretné váltani, két szettre van szükség. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mivel a xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét

36., Ködlámpába is tehetek xenont?

Igen, ugyanúgy, mint a tompított vagy távolsági fényszóróba.

37., A gépkocsim számítógépe figyeli, hogy kiégett-e az izzó. Nem okoz problémát a kisebb áramfelvétel?

Nem. Legtöbb esetben a felvett 35W elegendő az 55W helyett, de ha nem, kiegészítő egységet tudunk biztosítani.

38., Miért olcsóbbak ezek a termékek az Ali Expressen?

Valóban rengeteg külföldi oldalon megtalálhatóak a hasonló termékek, amelyek a feltöltött kép alapján úgyanúgy néznek ki. Azonban az olcsóbb ár, szinte mindig gyengébb minőséget, rövidebb éllettartamot, jelentenek és a legtöbb esetben hibát jeleznek a kocsiban. Ilyenkor kezdődnek a garanciális problémák (amennyiben válalnak rá garanciát), melyet nálunk megspóról, mert amennyiben bármilyen rendelleneséget észlel, helyben tudunk segíteni. Így a garanciát Ön közvetlenül nálunk tudja érvényesíteni.